Hvad skal du gøre hvis du har et erhvervsevnetab?

Du har den ene eller anden grund mistet evnen til at arbejde – eller i hvert fald at udføre dit arbejde ligeså godt og måske lige så længe som førhen. Det kaldes et erhvervsevnetab.

Og hvad skal du nu stille op, hvor du har fået et erhvervsevnetab? Økonomien går jo ikke bare i stå og der er jo stadig regninger der skal betales.

Læs med her og få nogle gode råd om hvad du skal gøre nu hvor du har fået et erhvervsevnetab.

Find et andet arbejde

Nok har du fået et erhvervsevnetab, når det kommer til den form for arbejde du har lige netop nu. Det kan være at du er gammel slagter og ikke længere kan holde til at stå på fabrikken.

Det er ofte med hårdt fysisk arbejde at vi ser erhvervsevnetab. Enten fordi der er sket en større ulykke eller fordi vi simpelthen er blevet slidt ned. Men det betyder jo ikke, at vi ikke stadigvæk kan arbejde med noget helt andet.

Der er sikkert mange andre slags jobs du kan klare, selvom du ikke længere kan klare det gamle grundet erhvervsevnetab. Måske er dine skuldre slidt ned og du kan ikke længere løfte en masse tunge ting. Men kan du stadigvæk skrive på en computer?

Eller måske er der noget i vejen med dine ben. Måske er der noget arbejde du kan finde, hvor du kan få lov til at sidde ned i størstedelen af den tid du er på arbejde?

Der er som regel altid en mulighed for at finde et andet form for arbejde, hvis du har fået erhvervsevnetab. Måske kan du ikke arbejde lige så lang tid eller så intensivt som førhen, men mon ikke du kan klare bare et deltidsjob? Eller et freelancejob hvor du selv bestemmer timerne?

Har du mulighed for erstatning?

Hvis dit erhvervsevnetab er kommet grundet en ulykke på arbejde, så kan det sagtens være at du kan gøre dig berettiget til en erstatning for det tab af erhvervsevnetab. Men det gælder selvfølgelig kun hvis du selv har været ude og tegne forsikringen!

Man bør altid tegne sig en god og fair erstatning i forbindelse med for eksempel sit arbejde, hvis man har et meget hårdt anstrengende arbejde eller et arbejde, hvor man sagtens kan komme ud for skader. 

Nok kan det være træls at betale den sum penge hver måned. Men det er endnu mere træls at skulle hoste op med flere hundrede tusinde kroner af egen lomme, hvis man mister sit arbejde eller skal have penge til eventuel genoptræning.

Hvis du derfor ikke allerede har lidt af erhvervsevnetab, så bør du straks gå i gang med at tegne en forsikring i mod det. Måske kan det ikke afholde dig fra at få et erhvervsevnetab, men det kan i hvert fald hjælpe dig meget, hvis du en dag virkelig får et erhvervsevnetab og har rbug for penge fra en anden side.

Vær klog og tegn en forsikring på det du finder mest relevant.