Fire regler når du skal vælge spisebord

Om du leder efter dit første bord eller om du vil opgradere det bord, som du har arvet og spist af i årevis, så kan markedet være overvældende. En enkelt søgning på google vil give dig tusinde vis af resultater bare for god bordplade eg. Det afhænger selvfølgelig også af, om du leder efter en bordplade eg. For at gøre det lettere for dig, så får du her fire regler, når du skal vælge et nyt spisebord.

Altid vælg et større bord, end du tror er nødvendigt

Det sværeste som designer er at overtale kunderne til at vælge møbler, der er større, end det de havde regnet med. Folk kan finde på undskyldninger som, at de ikke sidder ofte ved spisebordet. Rummet kommer til at se ensomt ud, hvis I køber et bord til tre selvom stuen kan rumme mere. Lige meget, hvor mange planter I så har i rummet.

Men efterlad noget plads

På den anden side, hvis du vælger et bord eller en bordplade eg, der er alt for stort, så kan det godt være, at det bliver trængt i rummet. Man skal som fingerregel holde tre fod åbent bag ved stolene hele vejen rundt om bordet, så du kan komme til bordet uden problemer. Det er vigtigt at bære dette i tankerne, når man skal købe et bord. Man skulle nødigt miste al den plads man har i spisestuen.

Vælg et rundbord, hvis du mangler plads

Rundborde er gode til kompakte steder. De har oftest ikke særlig store, så de kan passe forskellige steder. Også steder som ikke ville være ideelle for sådan nogle slags borde. Få lavet en bordplade eg, hvis du vil have et rigtigt flot rundbord. Desuden kan man få rigtig mange flotte borde, der er runde. Det er også en god måde at sidde sammen ved bordet – det giver intimitet.

 

Få et glasbord, hvis du har en mørk lejlighed

Man hører ofte, at folk gerne vil have mere luft og plads i deres lejlighed eller hus. Det er en almindelig forespørgsel. Ikke alle hjem har uanede mængder af plads og naturligt lys. Derfor er et glasbord svaret på dette problem. Det vil altid åbne rummet og gøre det lettere at se på. Det kræver lidt mere vedligeholdelse end en bordplade eg, når det kommer til pletter osv. Men med lidt glasrens, så er det ikke noget, som ikke går væk.