Hold en familievenlig staycation i påskeferien

Har I endnu ingen planer i påskeferien? Og er budgettet ikke til en rejse sydpå? Så læs med her og bliv klogere på, hvordan I kan sammensætte en familievenlig, afslappende og fantastisk ferie i Danmark ved at holde en staycation.

 

Staycation er det nye sort indenfor ferieverdenen, hvor det i alt sin enkelthed går ud på, at I kan holde ferie hjemme – og I bestemmer helt selv, hvad ferien skal indeholde og hvor mange penge I vil bruge. Vi giver her vores bud på, hvordan I kan planlægge den ideelle staycation for børnefamilien i det danske land.

 

Book overnatning i en feriepark

En af de ting I kan gøre, hvis budgettet er til det, er at booke overnatning i en feriepark i jeres påskeferie i 2019. Det er ofte billigere end en rejse sydpå, men I kommer stadigvæk væk fra hjemmet, som for mange er en altafgørende faktor, hvis man virkelig skal ned i gear og slappe af. I en feriepark er der massevis af aktiviteter for hele familien, og særligt familiens mindste medlemmer vil være underholdt i timevis – og det betyder også afslapning og alene-tid for mor og far.

 

Når I vælger den feriepark, I gerne vil besøge, er der flere forskellige ting, I skal huske at tage med i jeres overvejelser. Først og fremmest skal I beslutte jer for, hvor lang tid I gerne vil være afsted og hvor langt væk fra jeres hjem, ferieparken skal ligge. I skal også overveje, om området omkring parken imødekommer jeres behov og ønsker, særligt hvis I gerne vil ud og opleve forskellige attraktioner. I Nordjylland kan I eksempelvis besøge toppen af Danmark, og i øst kan I besøge Kattegatcentret, Ree Park og Djurs Sommerland, og i vest kan I nyde den fantastiske og vilde natur ved Vesterhavet. Mulighederne er næsten uendelige, og derfor kan det være en stor udfordring at finde netop den feriepark, der matcher netop jeres familie.

 

Pak bilen og kør ud i naturen

Vil I gerne føle friheden helt ind under fingerneglene? Så skal I bare pakke bilen og køre ud i landet – helt uden forudbestemte destinationer og aktiviteter. For mange kan det være en meget befriende følelse at køre ud på en ferie, hvor man faktisk ikke har nogen konkret plan. I skal bare sætte jer ind i bilen, og så bestemmer I helt selv, hvilke stop I vil gøre undervejs, hvad end det er ved en campingplads, en turistattraktion eller et flot naturområde – det er nemlig udelukkende jer selv, der bestemmer.

Det er dog vigtigt, I vurderer, om netop denne ferieform er ideel for jer, da det især kan være en udfordring, hvis I har mindre børn.

 

Familien i fokus

Hvis ikke budgettet er overvældende stort eller tilmed helt i bund, kan det kun anbefales at besøge familien rundt om landet. Her er I næsten garanteret at blive forkælet fra top til tå med god mad, sjove historier, børnepasning og alt, hvad der hører til. Selvom det for mange ikke umiddelbart vil føles som en ferie, er der næsten garanti for, at I vil komme ned i gear. Derudover lægger påsken også særligt op til familiefrokoster og middage om bordet, hvor røverhistorier og sjove anekdoter vil blive fortalt på kryds og tværs. Spil sjove spil i haven, rist skumfiduser over bål, gå lange ture i naturen og meget andet – det er næsten kun fantasien der sætter grænser for, hvilke eventyr I kan begive jer ud på, når I holder en staycation hos familien. Og husk, der er jo intet i vejen for at blive hjemme i påskeferien og blot nyde hinandens selskab under eget tag.