Find ordsprog til den helt rigtige tale

Når du skal holde en tale til et arrangement eller en større fest kan det være svært at finde ud af hvad man skal sige. Ofte kender man temaet for hvad man ønsker at sige, men det kan være meget svært at starte. Noget af det vigtigste ved en tale er måden hvorpå den starter og det kan virke lidt stressende for en at vide. For man ved, at hvis ikke det er muligt for en at lave en god start, så har man på forhånd mistet alle lytterne. En måde, hvorpå man altid kan starte en tale er ved hjælp af et særligt citat. Holder man en tale om en person kan man vælge et citat fra denne person. Hvis ikke man kan huske noget, som den pågældende person har sagt kan man alternativt tage et citat fra en anden, hvis det passer på personen.

Vælg temaet for et citat nøje

Har man bestemt sig for at starte en tale med et citat er det meget vigtigt, at man tænker meget over hvilken kontekst man skal holde talen i. For er det en meget seriøs fest er det klart, at man ikke starter ud med et meget sjovt og måske endda sjofelt ordsprog. I det tilfælde vil man starte ud med noget seriøst, som måske endda får folk, der lytter til at tænke lidt. Hvis de sidder og nikker anerkendende og lidt reflekterende når man har sagt citatet ved man, at man har valgt det rigtige citat. Skal man derimod til en 40-års fødselsdag for en af ens gode venner er situationen helt anderledes. For i det tilfælde kan man sagtens vælge et citat, som er både sjovt og sjofelt. Det er naturligvis sjovest, hvis det også er lidt pinligt for fødselaren.

 

Hvis en tale til en rund fødselsdag er lidt pinlig for fødselaren vil den altid være et større hit. For man ved, at vedkommende godt kan tage det da han eller hun måske selv er lidt af en spasmager. Det gør kun det hele meget sjovere. Det sjoveste er at gå tilbage og se om ikke man kan komme i tanker om noget, som fødselsaren har sagt på et tidspunkt. Hvis ikke man kan finde det eksakte citat kan man altid finde noget, som minder lidt om. Så længe man får et budskab frem er det vigtigst. Har fødselaren et stort idol kan man også nævne et citat. Som er sagt af denne person. Ønsker du inspiration til hvilken slags citat du skal vælge kan du få hjælp på siden de-sjove-jokes.dk/ordsprog, hvor der er mange citater.

Det rette citat til konfirmanden

Til en konfirmation vil man meget ofte høre rigtig mange taler. De fleste har noget klogt at sige til konfirmanden, som er tvangsindlagt til at føle sig pinligt berørt under hele arrangementet. Også en tale til konfirmanden kan starte ud med et citat. Hvis man er fra en meget religiøs familie kan man overveje at finde et religiøst citat.