Lån penge selvom du er registreret i RKI

RKI-registret er Experians register over dårlige betalere i Danmark. Det er det største register, der findes i landet, og det er til for at hjælpe virksomheder med at forhindre finansielle tab, da de på forhånd kan søge efter dårlige betalere i registret og eventuelt undgå at optage en dårlig betaler som kunde. Det er også muligt for de samme virksomheder at registrere dårlige betalere.

 

Der er dog også mange mennesker, der desværre havner i RKI-registret på grund af en uheldig periode og derefter har svært ved at låne penge, selvom de har fået styr på deres økonomi og har i sinde at betale lånet tilbage.

 

Står du selv og overvejer at tage et lån trods RKI, er der heldigvis låneudbydere på markedet, som gør dette muligt for dig.

Sådan optager du et lån trods RKI

De fleste långivere på markedet undgår kunder, der er registreret i RKI, da de ikke vil risikere, at de lån, de giver, ikke bliver betalt tilbage. Således har mange låneudbydere glæde af RKI-registrets databaser.

 

Det er dog ikke alle låneudbydere, der benytter sig af denne udelukkelsesmetode. Visse långivere tillader nemlig folk, der er registreret i RKI at optage lån hos dem. Det er praktisk for udbyderen, da det udvider deres potentielle kundekreds og kan være godt for deres forretning, at de tilbyder en service, som ellers kan være svær at finde på markedet.

 

Samtidigt er det praktisk for alle de kunder, der har gode intentioner om at betale deres lån tilbage på trods af en RKI-registrering og en tidligere dårlig økonomisk situation. Den eneste forskel der er på et almindeligt lån og et lån trods rki er, at der er visse krav, der skal opfyldes.

Du skal kunne henvise til en kautionist, når du tager lån trods RKI

Så snart du har fundet en låneudbyder, der tillader RKI-registrerede kunder at optage lån hos dem, er der visse krav, som skal opfyldes.

Du skal kunne pege på en såkaldt selvskyldnerkautionist, som kan sige god for dig og din troværdighed som låntager. Denne selvskyldnerkautionist kan som regel være en ven eller et familiemedlem.

 

Selvskyldnerkautionistens funktion er, at stille dig i et godt lys og gøre det klart, at din økonomiske situation har ændret sig markant og at du er i stand til at tage ansvar og betale af på det lån, du optager, hver måned.

 

Herudover har selvskyldnerkautionisten også en anden funktion. Denne person skriver nemlig under på, at de vil betale af på lånet for dig, hvis du af den ene eller den anden grund ikke formår at gøre det selv.

 

Det eneste krav, der stilles til en selvskyldnerkautionist — udover at de skal kunne hæfte for dit lån — er, at de ikke selv må være registreret i RKI-registret eller i andre databaser må være registrerede som dårlige betalere.

 

Således kan det sagtens lade sig gøre at tage et lån trods RKI, så længe du kender en person, der kan kautionere for dig.