Hvepsebo bekæmpelse – det bliver aldrig sjovt, er det nødvendigt?

Hvepsebo bekæmpelse
En artikel om bekæmpelse af hvepsebo

Hvepsebo bekæmpelse Når vi snakker om problemer med hvepse – og hvepsebo bekæmpelse – så mener vi som regel Gedehamsen, der med sine sort-gule tegninger og karakteristiske form, er den mest let genkendelige af de forskellige arter hvepse, der findes i Danmark. Gedehams er en konkret betegnelse for en begrænset del – her i landet findes 7 forskellige arter gedehamse – af landets hvepsearter, blandt andre kan nævnes gravehvepse, snyltehvepse og træhvepse. Gedehamsen er kendt for at være relativt aggressiv, noget de andre arter kun er, hvis de bliver provokeret.

Hvepsebo bekæmpelse

Gedehamse (Vespa crabro) har et kort liv, så de har travlt. De bygger et typisk kugleformet bo af et papiragtigt materiale, som kun anvendes det år, det bliver bygget. Kun dronningerne overvintrer.

Hvorfor overhovedet snakke om hvepsebo bekæmpelse?

Når man snakker om hvepse som skadedyr og om bekæmpelse af deres hvepsebo, så er det som regel fordi aktiviteten fra et hvepsebo kan være fysisk generende og for nogle tilmed psykisk skræmmende. Men også fordi stik fra hvepsen er kan være farlige for mennesker, der er allergiske overfor nogle af bestanddelene i hvepsens gift, som er beslægtet med slange-gift.

Hvepsebo bekæmpelse
Hvepsebo bekæmpelse – kun hvis det er absolut nødvendig. Hvis du ikke er klar, så gør det ikke selv!

Hvepsen er også et nyttedyr, fordi hvepsene slæber mange dræbte fluer tilbage til deres hvepsebo og bruger dem som føde for kolonien. Derfor: Hvis der ikke er nogen anden vej end hvepsebo bekæmpelse i dine nær-omgivelser, så tal med et firma, der ved noget om, hvordan man gør, så ingen kommer til skade.

Mvh
Kent Krohne-Wasp