Rensning af tagrender – 4 tips til at finde den rigtige til jobbet

Rensning af tagrender kommer nok ikke til at blive det mest sexede projekt, som man kan lave derhjemme. Det er altså bare ikke en vildt spændende form for vedligeholdelse på boligen,

Alligevel er det utroligt vigtigt, hvis du vil undgå vandskader af forskellig art, samtidig med, at det også forhindrer selve tagrenden i at blive skadet.

Ofte vil vi i Danmark finde en håndværker, som kan hjælpe os med netop denne opgave. Det er de færreste af os, som virkeligt har erfaringen til at gøre det ordentligt første gang og en professionel hånd er derfor ofte nødvendig.

Men hvordan finder du lige den helt rigtige? Det kan være svært at sige, men nedenfor får du 4 smarte tips!

Før/efter-billeder gør faktisk forskellen

Der er generelt to grunde til, at du kun skal vælge en professionel, som eksplicit tilbyder før/efter-billeder.

Først og fremmest, så giver det dig en tryghed, da du kan se, hvordan din tagrende har ændret sig, hvordan den er blevet pænere, og at der rent faktisk er blevet gjort noget arbejde.

Men den anden grund er måske vigtigere. Skulle du komme ud for en vandskade, eller skulle der ske noget med din tagrende, så vil man som forsikringsselskab spørge dig, om tagrenden var ordentligt vedligeholdt.

Før/efter-billeder er faktisk med til at give dig belæg for, at tagrenden reelt set var ordentligt vedligeholdt. Du behøver altså ikke bekymre dig om at få betalt de rigtige penge, så længe du har disse billeder. Det sparer dig for en masse stress i det lange løb!

Vælg et firma med referencer

Det kan være rigtigt fint at læse om alt det, som et firma tilbyder – men det betyder jo kun noget, hvis kunderne oplever det som godt.

Netop derfor bør du være opmærksom på at vælge en håndværker, der har referencer for arbejdet. De skal have kunder, som har fået renset tagrender før, der kan gengive, at denne oplevelse var god.

Flere professionelle vil have dette på deres hjemmeside, men du kan også med fordel bruge sider som Trustpilot. Så kan du se, hvad forskellige danskere tænker om arbejdet, der er blevet udført for dem. Dette er super smart, for så kan du få de reelle oplevelser fra ægte kunder.

Flere procedurer giver mere kvalitet

Det er vigtigt, at du vælger et firma, som ikke kun laver rensning af tagrender, også selvom, at det er dette, som du har brug for.

For i nogle situationer, så er det ikke tagrenden, som skal renses. Nogle gange er det nedløbsbrønden, som er problematisk, og nogle gange kan der være skade på selve tagrenden.

Med en professionel, som udfører flere af disse services, så kan du næsten være sikker på, at de vil lægge mærke til det, og dermed også hjælpe til med at finde ud af, hvordan dette problem bliver udbedret.

Spørg i lokalområdet

Når tagrender skal renses, så afhænger det af vind, vejr og omgivelser – med andre ord, så er selve lokalområdet en vigtig faktor.

Derfor kan du med fordel spørge bekendte i dit lokalområde omkring, hvem de hyrer til rensning af tagrender. Dette kan du gøre ansigt til ansigt, men det kan faktisk også være smart at udnytte mange af de Facebook-grupper, der efterhånden eksisterer for byer og områder, til dette formål.

For på denne måde, så ved du, at du kun får anbefalet firmaer, som gør et godt arbejde i det område, som I bor i. Det er rigtigt vigtigt, når lokale faktorer spiller en rolle, og samtidig er der en god sandsynlighed for, at medlemmerne i disse grupper ikke vil lægge fingrene imellem!