Papiruldsisolering er effektivt og miljøvenligt

Har du nogen sinde hørt om at isolere med papir? Der er nok mange, der altid har hørt om denne isoleringsmetode før. Ikke desto mindre er det efterhånden en meget effektivt og populær isoleringsmetode. Der findes flere forskellige måder at isolere et hus på. Det vil være meget forskelligt hvilken type der er brugt i eksisterende huse og hvilke metoder man bruger på nybyggeri. Det hænger sammen med at man hele tiden udvikler nye metoder at gøre det på. Forfiner de gamle metoder og på den måde bliver man hele tiden klogere. I de senere år er der kommet fokus på miljøvenlig isolering. Det er både i forhold til bæredygtigheden af materialevalget, men også i forhold til hvor godt det isolerer. I den forbindelse har man udviklet papiruld. Klik her for at læse mere om denne form for isolering.

 

Hvornår kan man anvende materialet til isolering?

Denne form for isolering er både effektiv og bæredygtig. For mange, der bygger nyt hus, er dette en helt perfekt kombination. Isoleringen kan anvendes flere forskellige steder i byggeriet. Det kan helt oplagt bruges som hulmursisolering, hvor selve muren fyldes op med materialet og på den måde bliver det isoleret. Det er vigtigt at holde kulden ude og varmen inde. Materialet kan også med fordel anvendes til loftisolering. Det er både i forhold til nybyggeri, men så sandelig også til efterisolering af ældre huse. Man kan desuden bruge materialet i forbindelse med isolering af etageadskillelser, skunke og flade tage. Du kan også bruge det under huset, det vil sige til isolering af en krybekælder. Til sidst kan man også anvende materialet til lydisolering, hvis man f.eks. har et hjemmestudie.

 

Hvad er det egentlig?

 

Papiruld er både effektivt til isolering, bæredygtigt og godt for miljøet. Det lyder jo sådan set meget godt. Men hvad er det egentlig for et materiale, der kan alle disse ting? Materialet er produceret af ganske almindelige aviser. Man bruger cellulosefibrene fra genbrugsaviser og genanvender på den måde de mange aviser, der bliver smidt ud. Det er på den måde bæredygtigt og skånsomt for miljøet, da man ikke tærer på nye ressourcer, men genanvender ressourcer. Materialet er desuden miljøvenligt idet det kan hjælpe med at man kan spare mange penge på varmeregningen. På den måde kan man virkelig være med til at gøre noget godt for vores klode, hvis man tænker lidt over materialevalg til isolering.