Opnå et vægttab med diætbehandling

Opnå et sundt og varigt vægttab med kostvejledning hos en klinisk diætist

 

 

Nytåret er en frisk begyndelse og en tid for nytårsforsæt. For mange bliver nytårsforsættet et løfte om vægttab og en sundere levevis i det nye, begyndende år. Desværre opnår mange aldrig et reelt vægttab, og de sunde levevaner varer kun i få uger – for i bund og grund handler det om at få brudt de gamle indgroede vaner, og det er svært. Vaner har det med at følge med ved årsskiftet, og det kræver en hårdnakket indsats at få bugt med dem.

 

Klinisk Diætist Klaus Frobenius er fortaler for, at vi ikke skal gøre os de store anstrengelser for at tabe os ved hjælp af slankekure og antisukker-kure to gange om året, når den dårlige samvittighed rammer os. Vi bør i stedet for at fokusere på at smide overflødige kilo som en del af et nytårsforsæt, etablere nogle generelle, sunde levevaner, der er nemme at holde og som giver luft til at “synde” med både de søde og fede fristelser ind imellem.

 

“…Hvis vi lever generelt sundt og bevæger os regelmæssigt, er der også plads til lidt fredagskage…”

 

Diætist på Bryggen

Klaus er Klinisk Diætist i sin egen praksis på Islands Brygge, og hjælper dagligt mennesker med at igangsætte en sund og holdbar livsstilsomlægning. Han mener, at det handler om at komme igang med nogle enkle, sunde levevaner. Man bør undgå at lave pludselige og store ændringer, der er svære at holde på lang sigt i en travl hverdag. Derfor fraråder han generelt de mange slankekure og lignende, fordi de netop kræver en stædig indsats, der på længere sigt er at svær at holde.

 

“…En livsstilsomlægning er benhårdt arbejde, og det er min erfaring, at det holder længere, hvis ændringerne falder klienten så naturligt som muligt…”

 

Klaus udtaler desuden at mange slankekure ikke tager højde for en ernæringsrigtig diæt, da formålet med kuren ofte alene er at reducere antallet af kalorier. En slankekur kan derfor være direkte skadeligt for dit helbred, hvis man følger den i lang tid eller lider af en sygdom.

 

“…Man bør ikke være på en slankekur i længere tid. Det er simpelthen ikke sundt for kroppen, og man bør især tænke sig om inden man går igang med en slankekur, hvis man lider af en kronisk sygdom…”

 

Skal vægttabet være både sundt og varigt, anbefaler han kostvejledning hos en autoriseret klinisk diætist, sådan at vægttabet ikke går ud over helbredet.

 

Diætist med en efteruddannelse som coach

Klaus Frobenius er i tillæg til sin autorisation som klinisk diætist ved at uddanne sig som coach. Han mener, at en væsentlig andel af de mange ernæringsrelaterede lidelser, der findes i dag, bunder i en stresset hverdag. Derfor handler kostvejledning i dag i lige så høj grad om at hjælpe klienten med at finde roden til problemet, som det handler om kost og ernæring.

 

“…Jeg implementerer lige dele kostvejledning og coaching i mine vejledninger, da jeg ikke mener at det ene kan stå uden det andet. Ved at bevidstgøre vores vaner omkring mad, kan det hjælpe os til bedre at håndtere eventuelle problemer i det henseende…”

 

 

Kostvejledning og diætbehandling

Klaus behandler en bred vifte af ernæringsrelaterede lidelser og problemer. Han tilbyder kostvejledning til hjælp til vægttab og andre problemer i forhold til mad og vægt, herunder undervægt, overspisning, spiseproblemer og madstress. Han hjælper desuden klienter med at optimere deres spisevaner i perioder med øget fysiologisk stress, som eksempelvis under graviditet og amning, hos ældre og kronisk syge.

klaus tilbyder diætbehandling af en lang række lidelser, hvor ernæringen har en beviselig positiv effekt på symptomerne, herunder gigt, PCOS, sukkersyge, irritabel tyktarm og andre mave – og tarmproblemer.

 

Vil du vide mere om kostvejledning eller diætbehandling, kan du finde mange brugbare informationer på Klinik for Helbred og Sundhed.