Nye badmintonsko fra Asics

Badmintonsko er en nødvendighed

Når man skal spille badminton er der forskellige ting der er nødvendig at have, og her er badmintonsko en af delene. Der er sket en kæmpe udvikling når vi snakker om badmintonsko, fordi en gang havde man en meget simpel og tynd sål, hvor der ikke var synderlig stødabsorbering og man kunne nemt sammenligne det med at spille i bare fødder. Det særlige ved det den gang var at man ikke fik særlig mange skader, men det hænger fint sammen med, at på det tidspunkt var sporten ikke så tempofyldt så den er i dag. Det betyder at skoen har været nødt til at følge den udvikling der har været i sporten.

Løbesko, hvorfor ikke?

Der var såmen en gang på et tidspunkt hvor man en kort overgang benyttede sko til løb til at træne badminton i, det blev aldrig den store gamechanger, da løbesko simpelthen var for robuste i bunden og derfor blev alle let overbelastet anklerne når man ville bevæge sig rundt på badmintonbanen. Men det var på dette tidspunkt at asiatiske Asics kom på markedet, fordi de er særlig kendt for at producere løbesko. Her så de simpelthen en fidus i at videre udvikle deres løbesko, der var for robuste og tunge til badminton, men stødabsorberingen var tilstrækkelig god, og kunne anvendes på en anden måde i en badmintonsko.

Udvikling i markedet

Der har gennem årene været mange differentieret mærker af badmintonsko og nogen har holdt ved, hvorimod nogen har afviklet produktionen og prøvet andre sager. Som en af de producenter, der har afskrevet at frembringe badmintonsko kan Pro Kennex påpeges. Det var et mærke, som var meget vigtig inden for badminton for flere år siden, men igennem de sidste par år er de fuldstændig forsvundet. Det er ærgerligt at så gode mærker kan forsvinde ud af markedet, men samtidig er det også en indikator af hvor stor en udvikling der sker i badmintonsporten. Men det skyldes især at de større mærker som Yonex har taget over på markedet og har haft en positivt fremgang på markedet. Imens er der de seneste 5 år forekommet en spredning i forskellige mærkers produktsortiment fra nogen af de største sportsskosfabrikanter, der har fundet en brugbar fidus i at anvende deres andre indendørssko og anvende andele af den viden, som bruges i håndboldsko og tilføje det til badmintonsporten. Det hænger meget godt sammen med hvad Asics har gjort for at komme ind på markedet for badmintonsko, og det må siges at det har de lykkedes med i stor stil. For til trods for at de er nye, så har de stadig en masse viden de kan bidrage og forbedre sporten med.

Asics kan noget særligt

Som ny spiller på markedet er der det betydelige skomærke Asics, der gennem mange år har produceret sko til stort set alle sportstyper med undtagelse af badminton. De er nu begyndt på det og har efterhånden vist deres betydning på den internationale scene for badmintonsko. Mange ferme danske spillere anvender nu Asics badmintonsko, og det er med god grund. Adskillelige af de teknologier som anvendes i flere andre Asics sko er derfor blevet puttet over i badmintonsko, og derved har de evnet at kreere et sortiment af sko til badminton, som giver formidable stødabsorbering, og samtidig giver støtte når der laves retningsskift. Den bedste badmintonsko fra Asics er Gel Beyond, som har været spillet i af en lang række betydningsfulde stjerner i gennem tiden, for eksempel danske Jan Ø. Efterhånden som mange flere benytter Asics badmintonsko har Asics udviklet mange anderledes modeller til badmintonsporten, hvilket gør at de klart er en producent og et mærke af badmintonsko, der er med i toppen af udviklere af badmintonsko.