Kend din præsentationsteknik og udvikl den

Er man underviser er det meget ofte noget, som man pludseligt er endt med at gøre uden at tænke så meget over det. Der er naturligvis dem der tager en lang uddannelse for at blive det, men det er primært hvis man underviser børn og/eller unge. Mange mennesker har på deres arbejdsplads pludseligt fået en funktion, hvor de præsenterer forskellige nye tiltag og måske endda underviser andre. Her er det vigtigt, at man er god til at præsentere det man skal sige til folk. Noget af det man kan gøre er er at lære sin egen præsentationsteknik at kende. Har man allerede en tydelig og klar præsentationsteknik er der ikke nødvendigvis så meget man kan lære.

Den rette præsentationsteknik kræver, at du kender dine svagheder

Uanset hvor god man er til at undervise vil der altid være ting, som man kan gøre bedre. Det kan være, at man konstant får ros og altid får at vide, at man er rigtig god til at undervise. Det er naturligvis skønt, men det betyder ikke, at man blot kan hvile på laurbærerne. For man bør altid være ambitiøs og gøre hvad man kan for at udvikle sine kompetencer. Det kan man blandt andet gøre ved at tage et kursus hvor man lærer at udvikle sin præsentationsteknik. Der findes mange professionelle kurser, hvor du bliver inspireret og hvor du udvikler dig løbende. Det kan ende med, at du lærer hvordan du kan komme ud med dit budskab på en måde, så folk husker det.

 

En af de ting du lærer på et kursus, der har fokus på en bedre præsentationsteknik er, at gøre din præsentation spændende. Ved du meget om et fagligt område kan det være, at du ofte er sat til at præsentere noget for dine kollegaer. Måske er der tale om opdateringen af et IT-system eller lignende. Da du ved alt om systemet er du fagligt meget kompetent og du ved alt om systemet. Det er dog ikke nok når du skal præsentere det. For uden en god og underholdende præsentationsteknik kan det være lige meget. Uanset hvor god du er til systemet og til det faglige område er det lige meget hvis ikke folk lytter. Det er netop af denne grund, at det er godt konstant at udvikle sin præsentationsteknik.

Brug krop og stemme i din præsentationsteknik

Tager du et kursus med henblik på at blive bedre i din præsentationsteknik vil du formentligt starte med at skulle præsentere noget. Det kan virke meget grænseoverskridende, men ofte vil du blive bedt om at præsentere noget i den første lektion.

 

Det kan være svært at komme i gang og du vil formentligt være nervøs. Men uanset hvad skal du blot tænke på, at du lærer noget af situationen. For efterfølgende kan du og resten af kursisterne analysere hvordan du bruger din stemme, din krop og indholdet. Det er første skridt mod at gøre din præsentationsteknik endnu bedre. Dernæst er der mange andre ting du kan gøre og du vil lære det hele løbende med henblik på at gøre din teknik bedre.