Hvordan kan jeg bruge helium til min fest?

Du overvejer måske at pynte op med balloner til din næste fest. Men hvad er egentlig bedst og flottest at bruge? Og er balloner af latex eller folie bedst til helium? Formålet med dette indlæg er at besvare dine spørgsmål om, hvilke balloner der er bedst til brug med helium – og hvad der passer til dig og din fest.

Hvad er helium?

Helium er det grundstof, som er det næst-letteste i universet. Den er farveløs og lugter ikke. Helium bruges blandet andet til at “bære”, fordi den har en lavere massefylde end almindelig luft. Derfor bruges helium også ofte som gas til at løfte balloner og holde dem svævende.

Jeg synes, at helium balloner virkelig kan løfte dekorationerne til festen på en nem og billig måde. Men jeg har desværre også erfaret, at hvis ballonerne blev pustet op dagen før, mødte jeg ind til en masse balloner, som lå på gulvet og så trætte ud. Det er derfor jeg skriver dette indlæg. Jeg vil hjælpe dig, så du undgår at lave samme fejl som mig.

Jeg vil bla. gennemgå fordele og ulemper ved brug af latex-og folieballoner til helium.

Latexballoner eller folieballoner?

Jeg har erfaret, at forskellige balloner ikke svæver lige længe, efter jeg har pustet dem op med helium. Hvis jeg skal nå en masse inden gæsterne kommer på dagen, foretrækker jeg at bruge folieballoner – for dem kan jeg puste op dagen inden, og de holder i ca. 7 dage.

Latexballoner holder ikke på heliumet lige så længe, så de skal pustes op lige inden brug. Årsagen er at Latex ikke er ligeså lufttæt som folie. Heliummet vil langsomt sive uden gennem porrerne på ballonen.Kvaliteten af latexballoner kan også variere meget, så jeg vil ikke anbefale, at du køber de billigste, hvis de skal holde i længere tid. Hvis du puster helium i de allerbilligste latexballoner, kan du også risikere, at de springer.

En god latexballon vil holde i omkring 12 timer efter jeg har påfyldt helium. Nogle latexballoner, så som metallic balloner, er tungere end andre – de vil derfor svæve i kortere tid. Jo større en latexballon er, desto længere vil den som udgangspunkt svæve.

Hvis du køber folieballoner i god kvalitet, er de ofte i den dyrere ende af spektret. Men hvis ballonerne er god kvalitet, holder de også længere – og kan holde i mere end 7 dage! Hvis du vil forlænge ballonens svævetid mest muligt, vil jeg anbefale, at du køber HiFloat. Det er en væske, jeg påfylder inden heliumet kommer i. Den hjælper med at holde helium inden i ballonen, så dens svæve tid forlænges.

Hvordan bruger jeg en heliumflaske?

Jeg køber oftest min heliumflasker til balloner online, og det er faktisk supernemt at puste ballonerne op. Flaskerne er normalt klar til brug, når jeg modtager dem. Når jeg skal puste ballonerne op, plejer jeg at gøre følgende:

  1. Montér påfyldningstuden på heliumflasken
  2. Sæt ballonen på flasken og pust helium i
  3. Slå knude (folieballoner er tit selvlukkende)
  4. Din ballon med helium er nu klar!

Jeg køber helium på heliumballoner.dk, fordi de har større heliumflasker til en god pris. Her køber jeg også balloner, fordi de er i god kvalitet, og passer godt til helium.
Mine fester er altid ekstra sjove og flotte med heliumballonerne, og jeg vil anbefale, at du kigger ind på heliumballoner.dk for at se deres udvalg af heliumflasker og balloner.

Husk at aflevere din heliumflaske på din lokale genbrugsstation, når den er tom.