Lige så flot og festligt det kan være at have loftet dækket af svævende helium balloner – ligeså besværligt kan det være at forberede, hvis man ikke har prøvet det før. Derfor har jeg lavet denne hurtige guide til, hvordan du nemmest får de smukkeste balloner til din fest.
Der er nemlig fordele og ulemper ved begge ballontyper, men frygt ikke: Her bliver du guidet godt igennem, så du er klar til at slå benene væk under dine gæster til din særlige anledning. For lad os være ærlige – det ser jo knald hamrende godt ud med de flotte balloner i loftet!
Vælger du latex? – hav god tid!
Der er desværre mange, der begår den fejl at købe latexballoner og puster dem op dagen før. Idéen er til at forstå – for de fleste vil jo gerne være på forkant med deres fest. Der er ingen, der gider at stå og puste 100 balloner op 2 timer, inden gæsterne ankommer, men det er nødvendigt med latex balloner.
Problemet med latex balloner er, at de bliver de flade og kedelige, hvis man puster dem op mange timer før. De skal helst pustes op, lige inden de skal bruges. Vælger du latex, så husk at være i god tid, så du kan puste dem op lige inden festen begynder!
Vi brugte fine hjerte balloner fra heliumballoner.dk til vores forlovelsesfest sidste weekend. Det var kun vores nærmeste familie, der var inviteret, så forberedelsen op til middagen var heldigvis kort, og der var god tid til at puste op. Ballonerne var så fine og var smukke og svævende hele middagen uden problemer, så dem kan vi varmt anbefale balloner og helium fra heliumballoner.dk.
Folieballoner – det sikre valg
Hvis du skal holde en stor fest med mange balloner, vil jeg anbefale folie balloner. De fleste folieballoner kan holde flere dage, når de først er pustet op. Men det er vigtigt, at de er lavet af god kvalitet. Vi købte også et par enkelte folie balloner til pynt, og vi var meget tilfredse med resultatet.
Selvom det nu er fire dage siden vi holdte vores forlovelsesfest, så er vores folieballoner stadig rigtig fine.
Større balloner – længere svævetid
En anden vigtig ting at huske på, inden du bestiller dine balloner, er at ballonerne skal have en vis størrelse, før de svæver ordentligt. Det gælder især ved latexballonerne, da de er lavet af et mindre tæt materiale end folie, som langsomt lukker heliummet ud. Jo større en ballon – jo længere tid før heliummet slipper ud!
En god huskeregel er, at en gennemsnitlig latex ballon på 20-22 centimeter typisk svæver i 5-6 timer. Det kan du bruge som pejlemærke til, hvor god tid I har til at puste dem op, inden gæsterne kommer. Folieballoner skal være 45 centimeter eller større, før de kan svæve – også vigtigt at huske!
Jeg håber, du fandt guiden nyttig og er kommet et skridt tættere på at vælge, hvilke helium balloner I skal købe. Det kan være lidt at et projekt i starten, men det er det værd at sætte sig ind i – for hold nu op, hvor er helium balloner altså bare med til at sætte prikken over i’et til alle anledninger! Rigtig god fest!