Brug lygter til hunden

Din hund skal være i snor hele året, så den ikke løber væk fra dig, når I er ude at gå tur. Men især i vintermørket kan det svært for modgående eller cykelister at se den lille hund, hvis den ikke har en lygte eller to på.

 

Se udvalget af lygter til hunde her. Der er et større udvalg til dig, som både går, løber eller cykler med din hund. For lygterne skal kunne holde til lidt af hvert, især hvis både du og hunden er aktive typer, der løber rundt steder, hvor der er tæt, eller hvis hunden løber rundt i det høje, våde græs.  Det kan jo være, at den pludselig bliver væk for dig, og med et par lygter kan du i hvert fald være sikker på at få øje på den igen.

Sikkerhed for dig og hunden

En hundelygte eller en refleks for den sags skyld er med til at sikre hunden mod modkørende eller modgående. Ligesom at du selv har reflekser på, når du går ture i vintermørket, eller du har cykellygter på din cykel, når du cykler på de tidlige morgner, hvor solen endnu ikke er stået op.

 

Lige sådan skal din hund selvfølgelig have en lygte eller to på, sådan at bilerne og cykellisterne kan se, at den kommer gående. Især hvis din hund er den type, der løber rundt og gerne vil snuse til alting, og du måske har svært ved at få den til at gå lige foran dig. Så er det vigtigt, at den kan blive set, selvom du har snor i den.

 

I kan også overveje, når I går ture tidlig morgen eller sen eftermiddag, om I begge har nok lys på. Det kan for eksempel også være, at I skal have et par reflekser på snoren, sådan at eventuelle cykellister også har mulighed for at se den og ikke kører ind i den. Det samme gælder for dig selv, at du også skal have en lygte hængende, sådan at man kan se dig også.

Tænk jer om hele året

Selvfølgelig er sværere at se jer om vinteren, når det er meget mørkt, og det kræver lys for at se dig og hunden, når I er ude at gå. Men det gælder hele året, at I skal sørge for at sikre jer, når I går ture. For eksempel kan et par reflekser være gode, når I går morgentur, for selvom det ikke er helt mørkt, så kan det også være godt nok, at man kan se jer.

 

Derudover er det vigtigt, at I har en god snor med, når I går ture. Især hvis din hund netop er typen, der løber og leger. Så er det vigtigt, at snoren er god og solid, sådan at du hele tiden har styr på hunden og kan trække den til dig, hvis det bliver et problem. Især hvis den lige pludselig løber ud på vejen, skal du hurtigt kunne trække den til dig igen. Eller hvis I møder andre hunde, der ikke er så venlige.