Planlægger du barnedåb i Aarhus?

Skal der holdes barnedåb, er der mange overvejelser, man skal igennem først. For når invitationerne først er sendt ud, så er der alt den anden planlægning, som følger bagefter. Hvor skal man være? Hvilken kirke skal man vælge? Hvad med maden? Det hele skal være på plads, så man kan ende med at have en hyggelig dag med venner og familie. Et sted at finde inspiration kunne være på følgende link, http://www.fest-diner.dk/mad-til-barnedab.

Spørgsmålet hvor, er det første man skal have taget stilling til, for vil man fx holde sin barnedåb i Aarhus, så er der mange kirker at vælge imellem og der er sikkert også mange om pladserne med alle de unge mennesker, der er i Aarhus. Samt man sikkert også skal være i god tid med at leje lokale osv. til festen bagefter.

  • Kirken: Først og fremmest skal man overveje, hvilken kirke barnedåben skal holdes i. Dette kan være en kirke, man har særlig tilknytning til, eller en kirke som har en særlig historie. Måske går man ikke så meget op i hvilken kirke, og skal altså blot finde den kirke, som ligger tættest på og har plads, den dag man ønsker. Det er altså noget, man skal huske at få arrangeret og planlagt med præsten og kirken.
  • Festen: Efter selve barnedåben i kirken, er der ofte tradition for at holde en barnedåbsfest bagefter med mad og gaver. Her skal man altså finde et sted, hvor der er plads til alle og som opfylder de enkelte krav, man har. Dette kan være et forsamlingshus, et udlejningslokale et sted eller blot derhjemme, hvis man har plads nok. Det vil være alt afhængigt af behov, samt man skal sørge, for at være i god tid med at leje noget.

Når så man har styr på hvor man skal være både i kirke og bagefter, så er det hele festen efterfølgende der skal være styr på. Her handler det om pyntning, mad og diverse aktiviteter.

  • Maden: Maden er vigtig og det man samles om ved festen udover selvfølgelig den døbte. Afhængigt af hvor mange man har inviteret, kan det være en stor mundfuld at stå med hele madlavningen selv. Altså vil man ofte finde noget hjælp ude fra på den ene eller den anden måde. Altså må man søge efter noget mad ud af huset i Aarhus, til dette vil man kunne fx få inspiration på dette link, http://www.fest-diner.dk/. Der er mange tilbud her, så det er blot at finde det, som passer bedst til en og det, man gerne vil have.
  • Pynt: Så skal der selvfølgelig også pyntes op, så at alle kan se, at det er en barnedåb. Altså handler det om at finde ting, som giver associationer til barnedåb og den lille ny. Hvordan det skal udfoldes er helt op til en selv.
  • Aktiviteter: Hvordan festen skal forløbe er helt valgfrit, men har man en familie med mange små børn, er det en god ide at tænke aktiviteter ind til dem, så de har enten et legehjørne eller en legeplads udenfor.

Planlægger man altså at holde barnedåb i Aarhus, eller andet steds for den sags skyld, så er der flere ting at skulle have styr på. Det er bare at lave en liste og så tage en ting af gangen, så man får det hele med. Det handler om at få det hele til at passe sammen og så bare sørge for, at man får en god og hyggelig dag, lige som man gerne vil have det. Med familie, venner og god mad. Hvor det selvfølgelig vil være individuelt, hvad man lægger vægt på.